dilluns, de maig 12, 2008

Escudella i carn d'olla

Escudella i carn d'olla

6 persones
3 hores i 30 minuts
Ingredients:

o 500 g. de carn de vedella
o 1/4 de gallina
o pollastre
o els menuts del pollastre
o 200 g. d'orella i morro i 1/2 peu de porc
o 1 os de pernil sec
o 100 g. de cansalada
o 1 os d'espinada
o 1 os de genoll de vedella
o 150 g. de botifarra blanca
o 150 g. de botifarra negra
o 250 g. de cigrons remullats
o 250 g. de patates
o 1 col verda d'olla
o 1 nap, 1 pastanaga, 1 xirivia
o 1 porro, api
* Pilota:
o 150 g. de carn de porc picada
o 150 g. de carn de vedella picada
o 100 g. de cansalada picada
o 1 ou; unes molles de pa remullades en llet
o 1 all, julivert, sal, canyella en pols
o 1 cullerada de farina
* Per a l'escudella:
o 300 g. de galets grossos

1. Netegeu, rostiu, renteu el peu de porc, l'orella i el morro, la gallina i el pollastre.
2. Poseu una olla al foc amb 4 litres d'aigua, afegiu-hi totes les carns i els ossos, fins que bulli. Tan bon punt comenci a bullir, escumeu be i traieu totes les impureses que pugin a la superficie. Aboqueu llavors els cigrons (previament remullats, en aigua tebia, durant 12 hores) i deixeu bullir una estona.
3. Afegiu la pastanaga, el nap, la xirivia, l'api, el porro, torneu a escumar. Deixeu que bulli 1 hora i 30 minuts, aproximadament; aleshores les carns ja seran prou toves. Afegiu-hi la col, les patates tallades a trossets i la pilota (que ja haurem preparat), afeg iu-hi tambe les botifarres. Deixeu bullir uns 30 minuts mes. Tot seguit, rectifiqueu de sal.
4. Quan tot estigui ben cuit, coleu-ne el brou
5. Prepareu l'escudella amb el brou colat i els galets, que anirem tirant quan el brou estigui bullint. Ho deixarem bullir de 12 a 15 minuts.
6. L'escudella se serveix ben calenta i, despres, en una safata ben posades les verdures i en una altra les carns, tallades a trossos, havent retirat els ossos. Se serveix tot ben calent. Preparacio de la pilota:
7. En un atuell, poseu la carn de vedella, la de porc i la cansalada, tot picat, afegiu-hi l'ou, el julivert i alls picats, les molles de pa previament remullades en llet; assaoneu amb sal i pebre i una mica de canyella en pols; treballeu-ho be primer amb una forquilla, despres es pot fer amb les mans, fins que tot hagi cuallat, formeu llavors la pilota, mirant que tingui una forma un xic ovalada, enfarineu i poseu al brou.

4 Comments:

Blogger Mozartiano said...

Ningú en aquest món recita tant i tant bé la recepta de l'escudella i carn d'olla com l'Espinach. Moltíssimes gràcies (per la recepta, per la bona estoneta, la visita, per la petita xerrameca, per recordar-me que em queden pocs dies per al projecte final, per... uf! Per tot!).

11:58 a. m.  
Blogger Anna Espinach Llavina said...

ai, que ets bonic. El pròxim dia, en comptes de recitar, l'escudella la faig -ehh! que sóc bona cuinera!- Gràcies a tu!

6:52 p. m.  
Blogger Anna Espinach Llavina said...

Això t'ho hauria d'haver adjuntat al post sobre les teories de l'amor, però ho he vist avui. Ala, aquí lu tens!

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=509225&idseccio_PK=1006

7:09 a. m.  
Blogger Anna Espinach Llavina said...

Noooooooooi!!!!! Ja ho he sentit!! M'han agradat molt! -totes-. Jajajaja!

4:19 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home